Inhyrd bolagsjurist, compliance eller extern rådgivare

Christina Blomkvist, founding partner på GreenCounsel, tar konsultuppdrag som inhyrd bolagsjurist samt som extern rådgivare. Hon tar även uppdrag som konsult inom verksamhetsutveckling rörande effektivisering av juridisk rådgivning. Hon har en gedigen erfarenhet som f.d. advokat, bolagsjurist och Head of M&A (vid Sveriges största försäkringsbolag). Hon har varit verksam som affärsjurist i Stockholm och i Malmö under ca 15 år, framförallt inom den finansiella sektorn (bank och försäkring).

 

Mötesbokning
Boka möte med Christina Blomkvist

 

Några axplock av vad de som har arbetat med Christina Blomkvist har sagt:

– Christina är en mycket kunnig jurist. Hon är dessutom driven, affärsinriktad, har stor integritet och är en duktig förhandlare (sagt av en affärsansvarig, VD).

– Christina visade prov på snabbhet, uthållighet och bra samarbetsförmåga. Jag hoppas verkligen att jag får tillfälle att arbeta med henne i framtiden (sagt av en affärsansvarig, VD).

– Christina är en exceptionell talang. Oerhört driven och begåvad med känsla för affärsmässighet. Detta i kombination med mod och stark integritet förflyttar hon berg som andra anser omöjligt (sagt av en affärsansvarig, inhyrd VD).

– Christina är en mycket driven förhandlare, en utmärkt stilist och en person som är noggrann med detaljerna utan att förlora sig i dem. I nästa transaktion skulle jag definitivt föredra att ha Christina på min sida i stället (sagt av en chefsjurist hos en motpart).

– Christina är fantastiskt inspirerande att arbeta med. Utöver att vara en briljant analytiker och skarpsinnig jurist har hon en fenomenal förmåga att tänka utanför boxen och se olika perspektiv (sagt av en rådgivare).

– Hon har integritet att stå för sin åsikt men är alltid öppen för att diskutera och tänka nytt (sagt av en rådgivare).

– Christina has great integrity and has always showed herself to be very analytical, knowledgeable and a very good lawyer (sagt av en f.d. kollega).

Källa: https://www.linkedin.com/in/christinablomkvist.

Christina Blomkvist är baserad i Malmö men tar uppdrag i hela Sydsverige och i Stockholm.

Utöver ren juridisk rådgivning har Christina Blomkvist författat flera artiklar i Juridisk tidskrift inom framförallt skiljedomsrätt och avtalsrätt. Hon har även drivit frågor kring upphandling av affärsjuridiska tjänster (hon var ansvarig jurist för en av Sveriges största upphandlingar inom detta område i den privata sektorn) och effektivisering/informationshantering (införande av ett större dokument- och ärendehanteringssystem för en Vd-stab). Hon har även arbetat med att i övrigt effektivisera juridiska tjänster med stöd av IT under ca 15 år och driver idag en legaltech-startup som fokuserar just på detta. Gå gärna in på www.greencounsel.se för att läsa mer om GreenCounsels legaltech-tjänster.

Innan Christina Blomkvist tog juristexamen fullföljde hon även en konsertorganistutbildning vid Malmö Musikhögskola, Paris nationella musikkonservatorium och Det kongelige danske musikkonservatorium i Köpenhamn.